Woensdag 13 juni vertrok groep 8 richting Ermelo om op kamp te gaan. Eenmaal aangekomen mochten de leerlingen hun slaapvertrek nog niet in. Er moest eerst een spelletje leven bingo gespeeld worden. Eenmaal geïnstalleerd maakten wij ons op om richting Ermelo te fietsen. In Ermelo gingen de leerlingen in groepen uiteen om (rare) opdrachten uit te voeren. Weer bij het kampgebouw aangekomen aten we allemaal pannenkoeken. S' avonds speelden wij leven stratego en ging het kampvuur aan. De volgende morgen maakte wij ons op om richting Walibi te gaan. De meesten hebben in Walibi in veel achtbanen gezeten. In de avond hadden we een BBQ. Toen de gasten, juf Irene, Marijke en meester Rick, gearriveerd waren begon de bonte avond. Veel acts wisselden elkaar af. Het kampvuur ging al snel aan en het werd uiteindelijk erg laat. De laatste dag van kamp zijn we gaan zwemmen in Het Bospad. Hier hebben we een patatje gegeten en natuurlijk heerlijk gezwommen. Het was uiteindelijk tijd om terug naar Andijk te rijden. Het waren geweldige en onvergetelijke kampdagen!

Vandaag is het bedrag bekendgemaakt dat de Kuyperschool voor Suriname bij elkaar gespaard heeft. Zoals u op de foto kunt zien hebben alle groepen flink hun best gedaan. In het bijzonder wil ik groep 5 noemen. Zij haalden met de klas ruim €200 op!

Dinsdag 22 en woensdag 23 mei vond het Andijker schoolvoetbaltoernooi plaats. Het toernooi vond plaats bij Sporting Andijk. Het was prachtig weer om een balletje te trappen en om de voetbalkunsten voor een groot publiek te laten zien. Na twee avonden hevige strijd werden de jongens van Kuyper 1 kampioen! Mannen gefeliciteerd !!

De winnaars van de kangoeroewedstrijd 2018 zijn bekend. Per groep zijn er prijzen gewonnen door de beste rekenaars in de categoriën individueel en duo. Op de foto ziet u de winnaars uit groep 6.

De groepen 3, 4 en 5 gingen op schoolreis naar Sybrandy’s Speeltuin in Friesland. Het was fantatastisch!

Groep acht heeft meegedaan aan de bankbattle 2018. Een kennisquiz georganiseerd door de Rabobank.
Vol fanatisme en enthousiasme gingen de leerlingen aan de slag met het oplossen van alle vragen. Wanneer alle antwoorden ingevuld werden in een matrix, kwam er een formule te voorschijn. En het antwoord van deze formule gaf ons de mogelijkheid om aan de eindopdracht te beginnen; de klassikale quiz op tijd! Binnenkort horen wij of we snel genoeg waren om de prijs binnen te slepen

Groep acht is op bezoek geweest bij de Halve Maen.

De Halve Maen is het enige nagebouwde VOC-schip uit de 17de eeuw die in Nederland nog echt zeilt. Wij mochten aan boord van dit schip ontdekken hoe het zeeleven op zo'n schip geweest zou zijn.

Drie vrijwilligers hebben ons veel vertelt en laten zien. Het was een geslaagde excursie.

Vrijdag om 11 uur ontving groep 8 de opa's, oma's en andere dierbaren van de klas. De leerlingen van groep 8 hebben thuis ruim 220 pannenkoeken gebakken. Bij aankomst werd er gevraagd of ze wat wilden drinken en op het moment dat iedereen er was hebben de leerlingen van groep 8 de pannenkoeken rond gebracht. Het was een geweldig moment waar jong en oud van hebben genoten. Groep 8 kijkt met een grote glimlach en warm hart (en pannenkoek) terug aan de nationale pannenkoekendag van 2018.

Donderdag 15 maart deden wij mee met de kangoeroewedstrijd. Dit kan alleen of met zijn tweeën gemaakt worden. Het zijn rekenachtige vraagstukken waarbij er gepuzzeld en natuurlijk rekend moet worden. De groepen 3 t/m 8 hebben hier hard aan gewerkt!

Maandag 12 februari hebben de leerlingen van de groepen 3 t/m 7 verkeersles gehad op het parkeertrerrein naast de Klamp. De oefeningen bestonden uit technische, inzichtelijke en andere praktische onderdelen. Met zijn tweeën of alleen slalommen en wachten voor het zebrapad. Het was niet altijd makkelijk, maar het was leuk en we hebben wat meer over het verkeer ervaren en geleerd.