2 februari was de nationale voorleeswedstrijd. Het vond plaats in de bibliotheek van Hoogkarspel.

Rond 2 uur begon de wedstrijd, uit onze klas deed Dione mee, zij was als 4de aan de beurt. Ze had juf Lisa en juf Kelly uitgenodigd om te kijken. Dione moest het opnemen tegen zes andere voorlezers. Helaas heeft ze niet gewonnen. Het was wel een leuke dag!

Geschreven door: Dione en Roos

Alle leerlingen van groep 8 zijn geslaagd voor jeugd EHBO.

Iedereen van groep 8 van harte gefeliciteerd!

De groepen 1 t/m 4 hebben genoten van de kerstviering!

collagekerstviering

Vanochtend ging groep 4 van de Kuyperschool naar Sorghvliet om de bewoners op iets speciaals te trakteren. De groep zong veel kerstliedjes voor een grote groep bewoners van Sorghvliet. Zowel de groep als de bewoners hebben genoten!

collage groep 4 sorghvliet

Woensdag 5 december bracht de sint en twee pieten een bezoek aan de Kuyperschool. De sint en zijn pieten kwamen aan met de brandweer. Gelukkig was er geen brand. Op het sinterklaasjournaal van dinsdagavond zagen wij dat sinterklaas een extra pietenplaatje had laten maken. Die wilden wij wel hebben. Wat hadden wij geluk dat hij die speciaal mee had genomen voor ons. De pieten die met sint mee waren gekomen konden goed lezen en hadden de veer dubbel en dwars verdiend! Rekenen ging wat minder.... Het was al met al een fantastische, gezellige en leuke ochtend.

De surprises van de groepen 5 t/m 8 staan mooi uitgestald. Wat zijn ze allemaal mooi. Alle leerlingen dikke complimenten voor de moeite en werk die jullie er in hebben gestopt!

groep 8 ging maandag 19 november naar het martinuscollege. We gingen op de fiets ernaartoe. Toen we aankwamen kregen we een mentor en gingen we mentorles volgen. Bij die les kwamen we allemaal dingen te weten over het leven op de middelbare school. Bij onze tweede les kregen we natuurkunde, we kregen toen les over de luchtdruk. We gingen met onze mentor een rondje door het restaurant en de bakkerij. We kregen ook nog een lekker drankje maar daarvoor moesten we wel ons kluisje zoeken. Toen we naar de grote aula gingen kregen we les over de marTINUSuren. Daar stonden allemaal kraampjes over de uren, je mocht een rondje lopen om te kijken wat je leuk vond. Uiteindelijk gingen we weer terug op de fiets met keiharde tegenwind. Gelukkig kwamen we allemaal thuis en was het erg leuk.

geschreven door: Renske Verbruggen      groep 8

Hallo ouders/verzorgers,

Wij, groep 8, zijn op woensdag 17 oktober 2018 naar de ESC sportschool in Enkhuizen geweest. U vraagt misschien zich af waarom wij daar naartoe zijn gegaan, dat is vanwegens een groepsbeloning. Wat we daar hebben gedaan is: eerst werd de groep in 2e gedeeld daarna ging de ene groep bij de trampolines en de andere groep bij crossfit. Wanneer het uur om was gingen ze wisselen.

Maar even over hoe we op het idee zijn gekomen: vanwegens de Albert Heijn actie hadden we kaartjes om 1 keer gratis te kunnen sporten. En toen werd er bedacht: misschien kan dat voor de klas als groepsbeloning. Dus uiteindelijk is het doorgegaan. En als vervoer gingen we met de fiets heen en terug. Het was een leuke en gezellige ervaring voor iedereen van de groep.

Dank jullie wel voor uw aandacht om dit te lezen!

Met een vriendelijke groet van Thirza en Sheila uit groep 8

De kinderboekenweek was een groot succes dit jaar. We kwamen met z’n allen in pyjama en met een lege maag. We gingen eerst ontbijten dat was heel gezellig. Bij de afsluiting van de kinderboekenweek 2018 hadden we een heel leuk optreden van buurman en buurman en hun buurvrouw. We hadden zoals elk jaar ook een uitreiking van de zilveren en gouden griffels/penselen. Dit jaar mochten twee kinderen van groep acht die uitreiken. Er waren prachtige verhalen en tekeningen gemaakt over het thema vriendschap. We hadden zoals elk jaar ook de voorleeswedstrijd. De winnaar van dit jaar is Dione Mantel uit groep 8. Het was heel leuk en we hebben zin in volgend jaar.

Geschreven door: Renske Verbruggen