Vrijdag 7 juni hielden wij een Pinksterviering.

pinkstervieringcollage

Dit jaar werd er weer hard gestreden, op twee avonden tegen allerlei andere scholen. Groep 7 had het erg goed gedaan! de jongens werden 3de en de meiden 4de. Groep 8 had het natuurlijk ook heel erg goed gedaan, de jongens werden 2de. Bij de meiden van groep 8 was het wel heel erg spannend, hun stonden gelijk met de bangert dus het hing van het doelsaldo af. Uiteindelijk heeft de kuyperschool een mooie 2de plek behaald!! Het was super leuk op naar het volgende jaar!

collageschoolvoetbal

Maandag 6 juni zijn de groepen 3, 4 en 5 op schoolreis geweest. De reis ging naar speelpark Oud Valkeveen in Naarden. We hebben een gezellige en actieve dag gehad!

collageschoolreis groep 3 4 5

Tijdens de paasviering hebben wij gebeden, liedjes gezongen en is het totale bedrag van de spaaractie bekendgemaakt.

collage paasviering

Wekenlang heeft groep 5 liedjes geoefend voor het muziekproject 'Waterwerken'. Dit gebeurde onder begeleiding van juf Rianne. Maandag 15 april ging de groep richting het concertgebouw in Amsterdam. In het concertgebouw heeft de groep genoten van een spektakelstuk waarin zij meegezongen hebben met de liedjes die op school geoefend zijn.

collage Concertgebouw groep 5 2019

Vrijdag 12 april deden wij mee aan de koningsspelen 2019. 's Ochtends ging iedere klas met elkaar ontbijten. Na het ontbijt gingen de groepen 6/7/8 richting Park de Put om daar spellen tegen elkaar te spelen, groep 3/4/5 speelden de activiteiten met elkaar in sporthal de Klamp en de groepen 1/2 speelden spelletjes op school. Het was een sportieve en gezellige ochtend.
collage koningsspelen 2019

Dit jaar hadden we weer fietsexamen in groep 8, we hebben hard getraind en geoefend. Iedereen is geslaagd voor praktijk en theorie!!

collage verkeersexamen

Op woensdag 3 april ging een groepje uit groep 8 naar een tabernakel in gereformeerde kerk Andijk. Een man ging ons vertellen over de tabernakel, hij had maquette meegenomen van de tabernakel. Daar ging hij wat over vertellen. Tussendoor mochten we ook vragen stellen. Ook vertelde hij dat het deken over het heilige der heilige scheurde toen Jezus voor onze zonde stierf. Dat waren dingen die wij leerde. Hij liet ook zien wat er allemaal in de tabernakel stond en over de hoge priesters die de dienst lijden. Het was een leerzaam moment voor ons, en we hebben er veel van geleerd.

gemaakt door : Silva en Dione

collage tabernakel

Wij hadden op 22 maart de Nationale Pannenkoekdag. Dat houdt in dat er opa’s en oma’s naar jouw school gaan om gezellig pannenkoeken te eten. Wij gingen in groepjes van 5 of 4 pannenkoeken bakken bij iemand thuis daar ga je pannenkoeken bakken tot een uur of elf en dan breng je de pannenkoeken naar school. Een paar kinderen stonden bij de ingang om de opa’s en oma’s te ontvangen. En een paar kinderen die gingen de pannenkoeken serveren. De opa’s en oma’s waren aan het smullen. het was heel gezellig en alle kinderen waren heel enthousiast over deze leuke dag.

Door Roos en Jasmijn uit groep 8

Ook dit jaar doen de leerlingen van de Kuyperschool mee aan de kangoeroewedstrijd van 2019. Individueel of in duo's proberen ze rekenpuzzels en andere rekenopgaven op te lossen.

kangoeroewedstrijd 2019 collage